V.ŠARIŠ: Silný vietor počas búrky strhol časť strechy na bytovke

17.08.2010 Prešov

Veľký Šariš/Prešov 17. augusta (TASR) – Búrka sprevádzaná silným nárazovým vetrom, ktorá sa v pondelok (16.8. ) večer prehnala nad mestom Veľký Šariš, strhla časť strešnej krytiny na bytovke na Južnej ulici.
Obyvateľ jedného z horných bytov dvojpodlažného domu Marek Frič uviedol, že najskôr sa zotmelo, začalo sa blýskať a pršať a krátko pred 19. hodinou prišiel aj silný vietor.
\"Ako sme vošli do vnútra dvakrát to buchlo a už bola strecha dole, to bol moment. Keď sa zatrasú múry, vidíte, ako sa trasie sadrokartón, tak to je dosť zaujímavé, človek sa bojí, nevie kam skôr, \" povedal pre TASR Frič, ktorý sa do bytovky nasťahoval pre dvoma rokmi.
Obyvatelia tvrdia, že v poslednom čase sa na nich valia pohromy. V júni tohto roka ich zatopilo počas povodní, keď prichádzala búrka, opäť čakali niečo podobné.
\"Čakali sme vodu zdola a prišlo to teraz z vrchu. Strhlo sa to rýchlo, za desať minút bolo po všetkom, najskôr začal padať komín, potom zobralo strechu, \" povedala obyvateľka domu Milada Fogašová.
Časť strechy zostala zrolovaná na krove a kus sa ocitol na zemi. Po búrke tu zasahovali hasiči, na mieste bol i primátor mesta Róbert Oros, ktorý zabezpečil fóliu na prikrytie strechy, nakoľko do vrchných bytov zatekala voda, ktorá sa dostávala aj do elektroinštalácie.
Spomínaná bytovka je jedna štyroch, ktoré mesto odovzdalo do užívania pred viac ako dvoma rokmi. Samospráva ich postavila aj vďaka štátnej dotácii a vybudovali tu byty nižšieho štandardu. Ďalšie dve sa podľa primátora dokončujú. Konštatoval, že ostatné domy neboli poškodené. Oros predpokladá, že oprava by mala prebehnúť do dvoch týždňov, pričom na jej financovanie počítajú s peniazmi od poisťovne.
 

Vyberte región

mark